This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
10% korting op alle bestellingen!
Later betalen met Klarna
Vandaag besteld? Morgen in huis! 😍

Kan je onder de douch met plaknagels?

Ben jij ook zo'n fan van plaknagels, maar vraag je je af of je er mee onder de douche kunt? Het antwoord is: ja, dat kan! Of je nu plaknagels hebt bevestigd met nagellijm of met sticky tabs, het is mogelijk om ermee te douchen. Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

 

Niet direct gaan douchen!

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je beter niet direct na het bevestigen van de plaknagels kunt douchen. Dit geldt voor zowel nagellijm als sticky tabs. Het is aan te raden om de eerste drie uur na het bevestigen van de plaknagels niet te douchen, zodat de lijm de tijd heeft om goed te hechten. Als je toch eerder wilt douchen, loop je het risico dat de plaknagels loslaten.

Als je eenmaal de drie uur wachttijd hebt doorstaan, kun je zonder problemen douchen met plaknagels. Zowel nagellijm als sticky tabs zijn namelijk waterbestendig. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de plaknagels loslaten of beschadigd raken door het water. Het is echter wel aan te raden om je handen en nagels na het douchen goed af te drogen, om te voorkomen dat er vocht onder de plaknagels blijft zitten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de plaknagels loslaten.

Wat is steviger, Sticky Tabs of nagellijm?

Wat is het verschil tussen het douchen met plaknagels bevestigd met nagellijm of met sticky tabs? Het grootste verschil is dat nagellijm een stuk steviger is dan sticky tabs. Hierdoor is de kans op het loslaten van plaknagels bevestigd met nagellijm kleiner dan bij plaknagels bevestigd met sticky tabs. Als je dus van plan bent om vaak te douchen met plaknagels, is het aan te raden om te kiezen voor nagellijm.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat douchen met plaknagels op zich geen kwaad kan. Het is echter wel belangrijk om de plaknagels op de juiste manier te bevestigen en te verzorgen. Zorg ervoor dat de plaknagels goed zijn aangebracht en dat er geen vocht onder blijft zitten. Verwijder de plaknagels ook altijd voorzichtig en verzorg je nagels goed na het verwijderen. Zo kun je nog langer genieten van mooie verzorgde nagels!